Paddock Paradise Stal 't Vossenhol is het grootste Paddock Paradise van Vlaanderen, en misschien wel van België. Een Paddock Paradise is een zo natuurlijk mogelijk huisvestingssysteem dat reeds in vele landen in opmars is. Hier mogen de paarden nog écht paard zijn.

Liesbeth De Clerck: “Het Paddock Paradise-concept maakt een flinke opmars in Amerika, Nederland en Duitsland, maar in België en zeker in de regio Gent-Brugge-Knokke is Stal ’t Vossenhol nog uniek. Je paard leeft in een zo natuurlijke mogelijke omgeving en kan het helemaal zijn ding doen.

“Dankzij deze natuurlijke huisvesting zien wij de paarden echt openbloeien.”

Natuurlijke habitat voor paarden

Liesbeth: “Een uitgebreid gangenpad volgens het prinicipe van Jaimes Jackson stimuleert onze paarden om meer te bewegen, net zoals ze dat in de vrije natuur doen. Daar stapt een paard gemiddeld 30 km per dag. Ze krijgen ook continu ruwvoer in verschillende hooiruiven verspreid over de Paddock Paradise (voordroog of hooi  en stro), zodat ze zelf kunnen beslissen wat, wanneer en waar ze eten. Continue vertering voorkomt maagzweren en spijsverteringsproblemen en het vele rondstappen verbetert de conditie en de gezondheid van de hoeven. De paarden gaan natuurlijk ook dagelijks op de weide tijdens het grasseizoen. Rolplaatsen, krabpalen, likstenen en verfrissingsmogelijkheden zoals een waterpoel en bomen maken de Paddock Paradise af. Onze paarden in de paddock Paradise zijn altijd buiten – nooit opgesloten in een stal – maar ze kunnen wel gebruik maken van verschillende schuilhokken/schuilstallen. Stalondeugden kennen wij niet, want onze paarden vervelen zich nooit.”

“Als ik de paarden met elkaar zie spelen geniet ik evenveel als de paarden zelf.”

Paddock paradise in de regio Gent-Brugge-Knokke

“Leer je paard geen mensentaal, leer zelf paardentaal.”

 

Nauw verbonden bij een natuurlijke huisvesting is natuurlijk het horsemanship. Liesbeth: “Een goede ruiter is een leider die in alle rust zijn paard bijstuurt. Hij heeft geen sporen, bit of zweep nodig, maar communiceert respectvol met zijn paard. Daarom gebruiken wij zo weinig hulpmiddelen en rijden onze paarden vaak bitloos. Bovendien hebben onze paarden alleen bij uitzondering hoefijzers, want die verminderen de bloedcirculatie  en het hoefmechanisme.” 

Bij ons kan je een workshop horsemanship volgen.